fbpx

KAMIC Group inreder sitt huvudkontor: ”Ska bli glad när man kommer hit”

12 maj, 2021

KAMIC Group inreder sitt huvudkontor: ”Ska bli glad när man kommer hit”

Mia Tomczak är CFO för koncernen KAMIC Group, en företagsgrupp med närmre 40 bolag inom handel och tillverkning. När huvudkontoret i Spånga behövde fräschas upp fick Exin möjligheten att bidra med en helhetslösning.

– Det var självklart att jag skulle höra av mig till Exin, säger Mia. Det är nog fjärde koncernen där jag är med och köper möbler från Exin för att inreda ett huvudkontor.

Drygt 25 år har gått sen Mia för allra första gången samarbetade med Exin. Nu var det dags igen. KAMIC Groups huvudkontor är beläget i fina lokaler med stora fönster och bra ljusinsläpp, men en renovering var på sin plats.

Exin har levererat och monterat både nytt och återanvända cirkulära möbler. Bland annat skåp, arbetsstolar, konferensstolar, konferensbord samt måttbeställda bordskivor. Det har blivit en helhetslösning med alla Exins tjänster inkluderade. Helhetslösningen är då leverans, montering, kontorsflytt samt återvinning och deponi.

– Det blir ju nästan mer tid på kontoret än hemma och då tycker jag det är viktigt med en trevlig arbetsmiljö, både för mig och kollegor. Man ska bli glad när man kommer hit. Jag vill ha det funktionellt, rent, fräscht och en schysst standard utan att det på något sätt behöver vara dyrt. Jag tycker att vi har fått en väldigt fin arbetsmiljö här.

”Vi är också en del av kretsloppet”

På huvudkontoret arbetar åtta personer som alla har fått välja sitt eget höj- och sänkbara skrivbord, sin egen kontorsstol och färgskala att inreda med. Det har gett en personlig och kreativ miljö för de anställda och besökare att trivas i.

– Bordskivorna har anpassats efter varje persons behov och min kontaktperson Thomas tog hit tre olika kontorsstolar som vi fick provsitta. Varje medarbetare får sitt rum så som de vill ha det och vi kan låta varje person bestämma själv utan att det blir krångligt att beställa. Jag tycker också att vi har fått till en stil som känns ljus, fräsch och ganska tidlös.

Även om exempelvis bordskivorna är nya så är stativen till de höj- och sänkbara skrivborden återanvända cirkulära från möbler som Exin har reparerat och restaurerat. Återbruk av möbler och inredning minskar vår klimatpåverkan. På så sätt blir även KAMIC Group en del av en cirkulär ekonomi.

– Vi har inga problem alls med att köpa återanvända cirkulära möbler, så länge det är rent och fräscht och det är det från Exin. Oftast blir det billigare också. Vi har även lämnat tillbaka möbler till Exin förut och fått ersättning för exempelvis slitna kontorsstolar och höj- och sänkbara bord som inte fungerar längre. Istället för att vi slänger på tippen är vi ju också en del av kretsloppet.

Utöver huvudkontoret i Spånga har Exin fått hjälpa till att inreda konferensrummen till ett av KAMIC Groups dotterbolag. Mia ser bland annat flexibiliteten och den personliga servicen som en stor fördel. Hon kan alltid bolla idéer med Exin och fatta beslut under resans gång.

– Jag tycker att nivån på Exins lösningar blir väldigt prisvärda och så får man suverän service. Det märks att de vill att det ska bli bra och vi kan göra om vårt kontor utan att det behöver störa vårt arbete. Om jag byter jobb kommer jag att göra samma sak igen, så känner jag!

- Äldre nyheter

17 augusti, 2023 Harju Elekter AB har ett nytt huvudkontor: ”Exin anpassade allt utefter våra förutsättningar”

Harju Elekter AB har flyttat sitt huvudkontor till Västerås – och vi på Exin fick äran att hjälpa till med att skapa den miljö som Harju Elekter ville åt. Stilrent och enkelt var ledorden. Nu har företaget flyttat in i lokalen som numera är utgångspunkten för hela verksamheten.   – Exin är ett välkänt företag […]

20 juli, 2023 Taktema trivs bra i sitt nya kontor: ”Har man en bild av någonting kan Exin ta fram det”

Taktema Sverige AB är en av Sveriges största takentreprenörer. Med mycket på sin egen agenda ville de ha en trygg samarbetspartner när de skulle byta kontor – och då valde dem Exin. Exin och Taktema har en relation sedan långt tillbaka i tiden. Taktema har nämligen varit kunder hos Exin sedan 2009. När det var […]

10 december, 2021 Eskilstuna Fysiocenter inreder sina nya lokaler med Exin: ”När man kommer in ska det kännas bra”

Eskilstuna Fysiocenter är ledande inom idrottsmedicin, fysioterapi och kvinnohälsa. Nu finns de i nya lokaler som Exin fick äran att inreda för att skapa en välkomnande, enhetlig och hållbar inomhusmiljö. Ett handbollskast från centrum hittar du Eskilstuna Fysiocenter. Här huserar de i nya lokaler med ett rehabgym i toppklass och sex erfarna fysioterapeuter. En av […]

Följ oss