fbpx

Eskilstuna Fysiocenter inreder sina nya lokaler med Exin: ”När man kommer in ska det kännas bra”

10 december, 2021

Eskilstuna Fysiocenter inreder sina nya lokaler med Exin: ”När man kommer in ska det kännas bra”

Eskilstuna Fysiocenter är ledande inom idrottsmedicin, fysioterapi och kvinnohälsa. Nu finns de i nya lokaler som Exin fick äran att inreda för att skapa en välkomnande, enhetlig och hållbar inomhusmiljö.

Ett handbollskast från centrum hittar du Eskilstuna Fysiocenter. Här huserar de i nya lokaler med ett rehabgym i toppklass och sex erfarna fysioterapeuter. En av dem är grundaren Jonas Andreasson.

– Jag har jobbat som fysioterapeut sen -99 och bildade företaget tillsammans med min kollega Ola Bengtsson för ett antal år sedan. I april flyttade vi hit till de lokaler som vi befinner oss idag, berättar Jonas och slår leende ut armarna.

Hit kommer elitidrottare från stadens storklubbar Guif och Eskilstuna United, såväl som motionärer med ambitionen att vara aktiva i sin rehabilitering.

– Vi jobbar mycket med motions- och idrottsrelaterade skador, ofta knän och axlar, och det är alla åldrar. Alla är välkomna!

 

”Vi ville få det rätt från början”

Att alla ska sig välkomna var också ett av grundvärdena när de nya lokalerna skulle inredas. Jonas som hade varit runt och tittat på andra kliniker och kontor för att få inspiration ville undvika en ”mischmasch” av olika inredningsstilar.

– Det är ofta tydligt om flera klinker har slagits samman, det är liksom ingen synk på grejerna. Inget ont om det men så ville vi inte ha det. Vi var och kollade på några jättesnygga kontor också, och efter det sökte jag på kontorsmöbler och hittade Exin som jag kontaktade. Vi ville få det rätt från början.

Efter samtalet till Exin fick Jonas kontakt med en av inredningsarkitekterna på Anca som åkte ut till Eskilstuna Fysiocenter. Tillsammans tog de fram ett koncept.

– Hon hjälpte oss att sätta ord på våra tankar med lokalen och vår verksamhet, och utifrån det tog de fram ett förslag. Exin och inredningsarkitekten har sen samarbetat med att ta fram det som vi vill ha och det har verkligen bara rullat på.

 

Grönt och återbruk är den röda tråden

Nästan alla möbler i Eskilstuna Fysiocenters nya lokaler är begagnade möbler som Exin har rekondat till nyskick. Och den röda tråden är tydlig.

När du kliver in genom dörrarna möts du av det gröna i växterna och loggan i konstgräs på väggen, ett tema som återkommer och knyter samman lokalen.

– Det var därför vi tog in hjälp. När man kommer in ska det kännas bra, inte som en vårdcentral eller liknande. Det är blivit jättebra och det var så vi tänkte!

Förutom att tillhandahålla och leverera möblerna har teamet på Exin hjälpt till att skruva upp hyllor, skyltar och få allt på plats. Allt från sittplatserna och ljudabsorbenterna i entrén, till skrivtavlan i gymmet, borden i fikarummet och skåpen i omklädningsrummen.

– Vi har ringt och de har levererat. Vi har haft en bra dialog och det har varit väldigt bra kommunikation. Just att vi har fått en offert och sagt att vi kör på detta och sen har det bara rullat. När grejerna dykt upp har de kommit och installerat, så det har funkat jättebra och det är jättefräscha grejer. Vi är supernöjda!

- Äldre nyheter

10 december, 2021 Eskilstuna Fysiocenter inreder sina nya lokaler med Exin: ”När man kommer in ska det kännas bra”

Eskilstuna Fysiocenter är ledande inom idrottsmedicin, fysioterapi och kvinnohälsa. Nu finns de i nya lokaler som Exin fick äran att inreda för att skapa en välkomnande, enhetlig och hållbar inomhusmiljö. Ett handbollskast från centrum hittar du Eskilstuna Fysiocenter. Här huserar de i nya lokaler med ett rehabgym i toppklass och sex erfarna fysioterapeuter. En av […]

29 oktober, 2021 Nya Zetterbergsgymnasiet – ett spännande miljöprojekt: ”Viktigt att tänka hållbarhet i varje detalj”

Tillsammans med inredningsarkitekterna Anca har Exin fått äran att inreda nyöppnade Zetterbergsgymnasiet. En skola med tydliga visioner där de globala hållbarhetsmålen får ta plats i både de stora besluten och i de minsta av detaljer. Zetterbergsgymnasiet tar emot dig med öppna armar. Det är känslan i kroppen när du kliver in genom glasdörrarna och möts […]

12 maj, 2021 KAMIC Group inreder sitt huvudkontor: ”Ska bli glad när man kommer hit”

Mia Tomczak är CFO för koncernen KAMIC Group, en företagsgrupp med närmre 40 bolag inom handel och tillverkning. När huvudkontoret i Spånga behövde fräschas upp fick Exin möjligheten att bidra med en helhetslösning. – Det var självklart att jag skulle höra av mig till Exin, säger Mia. Det är nog fjärde koncernen där jag är […]

Följ oss