fbpx

Från psykiatriboende till funktionell mottagning för barn: ”Så enkelt att jobba med Exin”

26 mars, 2021

Från psykiatriboende till funktionell mottagning för barn: ”Så enkelt att jobba med Exin”

Vänligt, tillmötesgående och funktionellt. Det var ledorden när Exin under hösten inredde den nya behandlingsenheten Lövhaga i Västerås. Här ska barn under sex år ges de bästa förutsättningarna för utveckling i ett nytt samverkansprojekt.

Idag finns kunskap om att insatser som ges i tidig ålder kan ha stor betydelse för barnets utveckling. Därför finns nu Mottagningen för Tidiga Insatser, MTI. Det är ett samverkansprojekt mellan Västmanlands kommuner och flera olika verksamheter inom Region Västmanland. Under hösten 2020 fick Exin uppdraget att inreda mottagningen som slog upp dörrarna i november.

– Vi har fått anpassa ett gammalt psykiatriboende som stått tomt väldigt länge till att passa små barn, säger Ingrid Meissner, projektledare på Region Västmanland. Utifrån förutsättningarna är jag väldigt nöjd med hur det har blivit och ser ut. Vi har fått många bra tankar och idéer från Anna på Exin och för mig är servicen det stora pluset.

Bland möblemanget som har planerats, levererats och monterats av Exins team finns allt från stolar och bord till hyllor, dekoration och gardiner. En av förutsättningarna som kom med lokalen var färgen på dörrarna.

– Den gröna färgen i mottagningen har vi inte kunnat ta bort, så alla dörrar är gröna. Där har vi fått hjälp av Exin med att exempelvis hitta jättefina, ljuddämpande gardiner som passar till den gröna färgen och vi har ändå lyckats hålla mottagningen väldigt ljus och fin tycker jag.

”Känns bra att inreda med återanvända cirkulära möbler”

Bortsett från gardinerna och skärmväggar har Exin inrett mottagningen enligt ett cirkulärt möbelflöde med återanvända möbler. Bland rummen som har inretts finns entré, kontor, lunch- och gemensamhetsrum samt olika typer av mottagningsrum med specifika syften.

– Exin har visat stor förståelse för vår verksamhet och våra behov. Så fort vi har behövt något har de kommit hit väldigt fort, både Anna och teamet som slitit för oss för att få allt klart i tid. Det har blivit en funktionell och bra mottagning anpassad för oss och barnen.

Ingrid Meissner är nöjd med slutresultatet, och det är inte första gången som hon samarbetar tillsammans med Exin. Genom åren har Ingrid bland annat fått hjälp när stolar behövt bytas ut till personalen.

– Första gången jag var i kontakt med Exin måste ha varit vid 2004–05, så jag har samarbetat med dem flera gånger tidigare. Det är så enkelt att jobba med dem och det känns bra att inreda med återanvända cirkulära möbler. Dels är det ett miljötänk och dels är det ett sätt att vara smart med en begränsad budget. Jag är jättenöjd med samarbetet, verkligen!

- Äldre nyheter

17 augusti, 2023 Harju Elekter AB har ett nytt huvudkontor: ”Exin anpassade allt utefter våra förutsättningar”

Harju Elekter AB har flyttat sitt huvudkontor till Västerås – och vi på Exin fick äran att hjälpa till med att skapa den miljö som Harju Elekter ville åt. Stilrent och enkelt var ledorden. Nu har företaget flyttat in i lokalen som numera är utgångspunkten för hela verksamheten.   – Exin är ett välkänt företag […]

20 juli, 2023 Taktema trivs bra i sitt nya kontor: ”Har man en bild av någonting kan Exin ta fram det”

Taktema Sverige AB är en av Sveriges största takentreprenörer. Med mycket på sin egen agenda ville de ha en trygg samarbetspartner när de skulle byta kontor – och då valde dem Exin. Exin och Taktema har en relation sedan långt tillbaka i tiden. Taktema har nämligen varit kunder hos Exin sedan 2009. När det var […]

10 december, 2021 Eskilstuna Fysiocenter inreder sina nya lokaler med Exin: ”När man kommer in ska det kännas bra”

Eskilstuna Fysiocenter är ledande inom idrottsmedicin, fysioterapi och kvinnohälsa. Nu finns de i nya lokaler som Exin fick äran att inreda för att skapa en välkomnande, enhetlig och hållbar inomhusmiljö. Ett handbollskast från centrum hittar du Eskilstuna Fysiocenter. Här huserar de i nya lokaler med ett rehabgym i toppklass och sex erfarna fysioterapeuter. En av […]

Följ oss