fbpx

Från psykiatriboende till funktionell mottagning för barn: ”Så enkelt att jobba med Exin”

26 mars, 2021

Från psykiatriboende till funktionell mottagning för barn: ”Så enkelt att jobba med Exin”

Vänligt, tillmötesgående och funktionellt. Det var ledorden när Exin under hösten inredde den nya behandlingsenheten Lövhaga i Västerås. Här ska barn under sex år ges de bästa förutsättningarna för utveckling i ett nytt samverkansprojekt.

Idag finns kunskap om att insatser som ges i tidig ålder kan ha stor betydelse för barnets utveckling. Därför finns nu Mottagningen för Tidiga Insatser, MTI. Det är ett samverkansprojekt mellan Västmanlands kommuner och flera olika verksamheter inom Region Västmanland. Under hösten 2020 fick Exin uppdraget att inreda mottagningen som slog upp dörrarna i november.

– Vi har fått anpassa ett gammalt psykiatriboende som stått tomt väldigt länge till att passa små barn, säger Ingrid Meissner, projektledare på Region Västmanland. Utifrån förutsättningarna är jag väldigt nöjd med hur det har blivit och ser ut. Vi har fått många bra tankar och idéer från Anna på Exin och för mig är servicen det stora pluset.

Bland möblemanget som har planerats, levererats och monterats av Exins team finns allt från stolar och bord till hyllor, dekoration och gardiner. En av förutsättningarna som kom med lokalen var färgen på dörrarna.

– Den gröna färgen i mottagningen har vi inte kunnat ta bort, så alla dörrar är gröna. Där har vi fått hjälp av Exin med att exempelvis hitta jättefina, ljuddämpande gardiner som passar till den gröna färgen och vi har ändå lyckats hålla mottagningen väldigt ljus och fin tycker jag.

”Känns bra att inreda med återanvända cirkulära möbler”

Bortsett från gardinerna och skärmväggar har Exin inrett mottagningen enligt ett cirkulärt möbelflöde med återanvända möbler. Bland rummen som har inretts finns entré, kontor, lunch- och gemensamhetsrum samt olika typer av mottagningsrum med specifika syften.

– Exin har visat stor förståelse för vår verksamhet och våra behov. Så fort vi har behövt något har de kommit hit väldigt fort, både Anna och teamet som slitit för oss för att få allt klart i tid. Det har blivit en funktionell och bra mottagning anpassad för oss och barnen.

Ingrid Meissner är nöjd med slutresultatet, och det är inte första gången som hon samarbetar tillsammans med Exin. Genom åren har Ingrid bland annat fått hjälp när stolar behövt bytas ut till personalen.

– Första gången jag var i kontakt med Exin måste ha varit vid 2004–05, så jag har samarbetat med dem flera gånger tidigare. Det är så enkelt att jobba med dem och det känns bra att inreda med återanvända cirkulära möbler. Dels är det ett miljötänk och dels är det ett sätt att vara smart med en begränsad budget. Jag är jättenöjd med samarbetet, verkligen!

- Äldre nyheter

10 december, 2021 Eskilstuna Fysiocenter inreder sina nya lokaler med Exin: ”När man kommer in ska det kännas bra”

Eskilstuna Fysiocenter är ledande inom idrottsmedicin, fysioterapi och kvinnohälsa. Nu finns de i nya lokaler som Exin fick äran att inreda för att skapa en välkomnande, enhetlig och hållbar inomhusmiljö. Ett handbollskast från centrum hittar du Eskilstuna Fysiocenter. Här huserar de i nya lokaler med ett rehabgym i toppklass och sex erfarna fysioterapeuter. En av […]

29 oktober, 2021 Nya Zetterbergsgymnasiet – ett spännande miljöprojekt: ”Viktigt att tänka hållbarhet i varje detalj”

Tillsammans med inredningsarkitekterna Anca har Exin fått äran att inreda nyöppnade Zetterbergsgymnasiet. En skola med tydliga visioner där de globala hållbarhetsmålen får ta plats i både de stora besluten och i de minsta av detaljer. Zetterbergsgymnasiet tar emot dig med öppna armar. Det är känslan i kroppen när du kliver in genom glasdörrarna och möts […]

12 maj, 2021 KAMIC Group inreder sitt huvudkontor: ”Ska bli glad när man kommer hit”

Mia Tomczak är CFO för koncernen KAMIC Group, en företagsgrupp med närmre 40 bolag inom handel och tillverkning. När huvudkontoret i Spånga behövde fräschas upp fick Exin möjligheten att bidra med en helhetslösning. – Det var självklart att jag skulle höra av mig till Exin, säger Mia. Det är nog fjärde koncernen där jag är […]

Följ oss