fbpx

”Fantastiskt fina möbler för en billig peng”

31 maj, 2019

”Fantastiskt fina möbler för en billig peng”

Mitt på Södermalms gator finner ni Tony Carlssons och Tomas Hallbergs välinredda lokal som går under namnet C/O Spiut. Lokalen används för uthyrning av kontorsplatser till vardags, men också som eventlokal på kvällar och helger. Tony och Tomas såg Exin som en given inredningspartner när de för fem år sedan valde att öppna lokalen.

– Vi är båda starkt intresserade av design. Att kunna plocka ut godbitar från Exins sortiment som dessutom var begagnade tycker vi är jätteroligt. Deras möbler fungerar verkligen väl ihop med lokalens vintage-känsla, berättar Tony Carlsson, delägare av C/O Spiut.

Under samarbetsåren har Spiut köpt möbler från Exin lite till och från, när de velat ha en uppfräschning. Något de gärna vill konstatera att man har råd till att göra när man köper begagnat. Den senaste investeringen däremot, var bland annat två bord som Östermalms Snickeri fått bygga åt dem.

– Vårt konferensbord är en Konstfack-elevs examensarbete som vi hittade tillsammans på Blocket. Vi tyckte detta bord satte lite prägel för hur vi ville att de andra borden skulle se ut, och bad därför snickarna på Östermalms bygga ihop två bord som liknade elevens, förklarar Tony.

Vad tyckte ni om bordens resultat?

– Vi är så nöjda! Vid flertalet gånger diskuterade vi tillsammans om idéen med Patrik Hallonsten från Exin och Göran från snickeriet. Patrik hade tankar kring de vita fästningarna som syns under bordet. De skulle vara begagnade för att minska kostnaderna för oss. Göran såg till så att bordsskivorna tillverkades i samma material som elevens bord hade. Vi fick två snygga bord som gjort att lokalen känns mer enhetlig. Till dem löste Exin även pallar och kontorsstolar som var begagnade. Det slutgiltiga resultatet visar verkligen på deras bredd och kompetens. Snickeriet kan verkligen göra häftiga grejer, säger Tony med ett leende.

Han vill även hylla Exin för möjligheten att kunna leverera varor direkt till lokalen, med tanke på att de befinner sig mitt på Södermalms vältrafikerade gator. Men det de vill lyfta som Exins största styrka är det kvalitativa utbudet i kombination med miljötänket.

– Vi har bara köpt begagnade möbler av Exin, om man bortser från Östermalms arbete med borden. Anledningen till det är för att ett av våra investeringsområden är förnyelsebar energi. Så vi gillar att ha lite miljötänk bakom allt vi sysslar med. Som jag nämnt är vi båda designintresserade och därför är det toppen att Exin har mycket kvalitativa möbler från kända designers och fabrikat. Och det tror jag inte heller att så många vet om dem. Det känns som att de flesta kanske förväntar sig ett utbud på rassliga förvaringsskåp när man hör just ”begagnade kontorsmöbler” – men Exin är verkligen så mycket mer. De har fantastiska och fina möbler för en otroligt billig peng, konstaterar Tony.

Tony avslutar intervjun med att poängtera hur mycket han uppskattat Exins kundförståelse. Han förklarar att personalen ständigt varit lyhörda och kommit med tips på ”Spiut-möbler” som är nya i sortimentet. De är nöjda med kommunikationen som pågår väldigt ofta. Exins kvalité och utbud på begagnade möbler är vad som gjort honom till en riktigt nöjd kund.

- Äldre nyheter

17 augusti, 2023 Harju Elekter AB har ett nytt huvudkontor: ”Exin anpassade allt utefter våra förutsättningar”

Harju Elekter AB har flyttat sitt huvudkontor till Västerås – och vi på Exin fick äran att hjälpa till med att skapa den miljö som Harju Elekter ville åt. Stilrent och enkelt var ledorden. Nu har företaget flyttat in i lokalen som numera är utgångspunkten för hela verksamheten.   – Exin är ett välkänt företag […]

20 juli, 2023 Taktema trivs bra i sitt nya kontor: ”Har man en bild av någonting kan Exin ta fram det”

Taktema Sverige AB är en av Sveriges största takentreprenörer. Med mycket på sin egen agenda ville de ha en trygg samarbetspartner när de skulle byta kontor – och då valde dem Exin. Exin och Taktema har en relation sedan långt tillbaka i tiden. Taktema har nämligen varit kunder hos Exin sedan 2009. När det var […]

10 december, 2021 Eskilstuna Fysiocenter inreder sina nya lokaler med Exin: ”När man kommer in ska det kännas bra”

Eskilstuna Fysiocenter är ledande inom idrottsmedicin, fysioterapi och kvinnohälsa. Nu finns de i nya lokaler som Exin fick äran att inreda för att skapa en välkomnande, enhetlig och hållbar inomhusmiljö. Ett handbollskast från centrum hittar du Eskilstuna Fysiocenter. Här huserar de i nya lokaler med ett rehabgym i toppklass och sex erfarna fysioterapeuter. En av […]

Följ oss