fbpx

Exin inreder ny padelhall i Västerås: ”Otroligt proffsigt”

26 augusti, 2020

Exin inreder ny padelhall i Västerås: ”Otroligt proffsigt”

Vi på Exin har fått inreda ännu en padelhall. Denna gång blev det inte vilken padelhall som helst – utan det nyöppnade PDL Center på Stenby i Västerås. Hallchefen Joakim Noritis och tränaren Niclas Hikes kom i kontakt med vår padelfantast Patrik Hallonsten, och inför premiäröppningen i juli var hallen inredd med nya bord, soffor, fåtöljer och stolar.

PDL Center i Västerås ligger i den nya byggnaden K7 på Kraftlinjegatan 4 tillsammans med tre andra sportverksamheter. Sedan centrets premiäröppning den första juli har det varit fullt ös på hallens många padelbanor. Det som utmärker lokalen är dess väldiga takhöjd och möjligheten att vara publik vid de två centrala banorna. Något som ses som en stor fördel i en sport där takhöjden är viktig och möjligheten till snack både före och efter match uppskattas. Som pricken över i:et är möblerna i padelhallen väl anpassade till besökarna.

– Alla bord har vi tillverkat. Stativen är begagnade från Exin och bordsskivan är gjorda av Östermalms Snickeri i ett kompositlaminat som är 100 % bakteriefritt. Sofforna och fåtöljerna är även de beställda i ett specialmaterial så att man kan hälla ut vilken vätska som helst utan att det påverkar kvaliteten. Dessa är även anpassade efter att kunna torka av dem enkelt med bakteriedödande medel efter att någon som varit svettig suttit i dem, förklarar Patrik Hallonsten från Exin.

Då padelhallen har hela åtta stycken dubbelbanor krävdes även mycket plats för umgänge. Av den anledningen valde Patrik att måla upp en skiss av inredningen där två olika varianter av möbelgrupper fanns med, och placera dem i led som både blev snyggt men som också gjorde rum för så många platser som möjligt.

– Vi tyckte hans ritning såg perfekt ut. Och det slutade inte där för de skötte ju allting efter det. De beställde alla möblerna åt oss, transporterade hit dem, och ställde iordning dem precis enligt planen. Jag som hade jättedålig koll på Exin innan känner verkligen att jag nu förstått deras koncept och att det är fantastiskt. De har allt och att det sen dessutom är återanvändning av möbler gjorde ju att det hela blev kanon även kostnadsmässigt! Det låg precis i tiden. Så då körde vi rubb och stubb, berättar Joakim Noritis, hallchef på PDL Center Västerås.

– De skötte allt otroligt proffsigt, fortsätter Niclas Hikes som är tränare i hallen. Vi fick hjälp från 0 till 100 av Patrik. Jag tror inte vi hade fått det någon annanstans. Sen är Patrik väldigt trevlig och gillar att hänga i padelhallen också och då blir det ju lätt att förstå varandra. Det blev ju ett och annat padelspel där vi diskuterade inredningen, säger han och ler.

Att stå som ansvarig över en padelhall är ett helt nytt jobb för både Joakim och Niclas men de trivs bra i rollerna och ser väldigt mycket fram emot den stora invigningen av K7-byggnaden i september. Mer information om när det är dags kan ni hitta på deras facebooksida ”PDL Center Västerås”.

Som avslut ställer vi den självklara frågan: på en skala 1-10 hur mycket gillar ni padel?

Joakim: 10
Niclas: 10
Patrik: 12!

- Äldre nyheter

17 augusti, 2023 Harju Elekter AB har ett nytt huvudkontor: ”Exin anpassade allt utefter våra förutsättningar”

Harju Elekter AB har flyttat sitt huvudkontor till Västerås – och vi på Exin fick äran att hjälpa till med att skapa den miljö som Harju Elekter ville åt. Stilrent och enkelt var ledorden. Nu har företaget flyttat in i lokalen som numera är utgångspunkten för hela verksamheten.   – Exin är ett välkänt företag […]

20 juli, 2023 Taktema trivs bra i sitt nya kontor: ”Har man en bild av någonting kan Exin ta fram det”

Taktema Sverige AB är en av Sveriges största takentreprenörer. Med mycket på sin egen agenda ville de ha en trygg samarbetspartner när de skulle byta kontor – och då valde dem Exin. Exin och Taktema har en relation sedan långt tillbaka i tiden. Taktema har nämligen varit kunder hos Exin sedan 2009. När det var […]

10 december, 2021 Eskilstuna Fysiocenter inreder sina nya lokaler med Exin: ”När man kommer in ska det kännas bra”

Eskilstuna Fysiocenter är ledande inom idrottsmedicin, fysioterapi och kvinnohälsa. Nu finns de i nya lokaler som Exin fick äran att inreda för att skapa en välkomnande, enhetlig och hållbar inomhusmiljö. Ett handbollskast från centrum hittar du Eskilstuna Fysiocenter. Här huserar de i nya lokaler med ett rehabgym i toppklass och sex erfarna fysioterapeuter. En av […]

Följ oss