fbpx

”Ateas kontor i Västerås ska man vilja vara på, The Place to Be – och Exin har hjälpt oss uppnå just det!”

10 mars, 2020

”Ateas kontor i Västerås ska man vilja vara på, The Place to Be – och Exin har hjälpt oss uppnå just det!”

Under årsskiftet bytte Atea i Västerås kontorslokaler till våning fyra i den välomtalade byggnaden B26. Då deras verksamhet eftersträvar att arbeta ansvarsfullt och med ansvarsfulla leverantörer blev Exin, med sitt cirkulära tänk kring flytt och inredning, en bra matchning.

Exin var det företag som besvarade vår fråga om hur vi kunde möblera våra lokaler smart och hållbart på ett ansvarsfullt sätt – inte bara utifrån ett arkitektoniskt perspektiv, utan även användarmässigt, säger Maria Kolli som är platschef på Atea i Västerås.

Under 2018 arbetade Atea i Västerås med att leta efter nya kontorslokaler. När möjligheten att flytta in i den nyrenoverade fastigheten B26 uppstod var det dags att hitta en samarbetspartner inom möbler och flytt.

– Det var såhär vårt samarbete med Exin började. I bakhuvudet hade jag med mig att de hade ett gott sortiment av begagnade möbler och starkt miljötänk. Det är en viktig parameter för oss och också det som gjorde att vi hörde av oss till dem med förfrågan om att hjälpa oss flytta in på det nya kontoret, säger Maria Kolli.

Maria skickade även ut frågan till flera olika leverantörer där hon specifikt undrade hur de kunde hjälpa till att göra deras nya kontorslokaler välplanerat och flexibelt, ur flera perspektiv. Exin var de som bäst besvarade hur de kunde samverka för att möta Ateas önskemål.

– Så vi träffades på ett möte och påbörjade en dialog, berättar Maria. Vi kände genast att det klaffade. Anders hade stenkoll på läget, det märks att han brinner för detta, fortsätter hon. Då flytten blev försenad till den nya lokalen så uppskattade vi Exin och Anders extra mycket då de kunde hjälpa oss lösa allt på ett smidigt sätt.

Flytten i B26 flyttades fram från sommaren 2019 till årsskiftet 2020 vilket innebar att Atea var tvungna att flytta in i tillfälliga lokaler. Allting löste sig mycket bra med hjälp av lite tur och något som Maria beskriver som cirkulär ekonomi.

– Exin köpte möbler av våra grannar i de tillfälliga lokalerna som vi flyttade in till, vilket skapade möjligheten för oss att använda dessa möbler under tiden som Exin renoverade våra. Vi blev som Exins förråd, säger Maria och skrattar. Det gjorde att de fick en kortare flytt och att vi inte behövde köpa tillfälliga möbler. Ett gott exempel på cirkulär ekonomi.

När Atea väl flyttade in i januari skötte Exin flytten och monterade möblerna som Atea beställt av dem. De hjälpte även till med design- och inredningsförslag samt den ergonomiska delen.

– Vår vision är att Atea ska vara ett ställe man vill vara på, TP2B (The Place to Be) – vilket Exin har hjälpt oss skapa, sammanfattar Maria.

- Äldre nyheter

17 augusti, 2023 Harju Elekter AB har ett nytt huvudkontor: ”Exin anpassade allt utefter våra förutsättningar”

Harju Elekter AB har flyttat sitt huvudkontor till Västerås – och vi på Exin fick äran att hjälpa till med att skapa den miljö som Harju Elekter ville åt. Stilrent och enkelt var ledorden. Nu har företaget flyttat in i lokalen som numera är utgångspunkten för hela verksamheten.   – Exin är ett välkänt företag […]

20 juli, 2023 Taktema trivs bra i sitt nya kontor: ”Har man en bild av någonting kan Exin ta fram det”

Taktema Sverige AB är en av Sveriges största takentreprenörer. Med mycket på sin egen agenda ville de ha en trygg samarbetspartner när de skulle byta kontor – och då valde dem Exin. Exin och Taktema har en relation sedan långt tillbaka i tiden. Taktema har nämligen varit kunder hos Exin sedan 2009. När det var […]

10 december, 2021 Eskilstuna Fysiocenter inreder sina nya lokaler med Exin: ”När man kommer in ska det kännas bra”

Eskilstuna Fysiocenter är ledande inom idrottsmedicin, fysioterapi och kvinnohälsa. Nu finns de i nya lokaler som Exin fick äran att inreda för att skapa en välkomnande, enhetlig och hållbar inomhusmiljö. Ett handbollskast från centrum hittar du Eskilstuna Fysiocenter. Här huserar de i nya lokaler med ett rehabgym i toppklass och sex erfarna fysioterapeuter. En av […]

Följ oss