fbpx

Harju Elekter AB har ett nytt huvudkontor: ”Exin anpassade allt utefter våra förutsättningar”

Harju Elekter AB har ett nytt huvudkontor: ”Exin anpassade allt utefter våra förutsättningar”

17 augusti, 2023 by admin_8190

Harju Elekter AB har flyttat sitt huvudkontor till Västerås – och vi på Exin fick äran att hjälpa till med att skapa den miljö som Harju Elekter ville åt. Stilrent och enkelt var ledorden. Nu har företaget flyttat in i lokalen som numera är utgångspunkten för hela verksamheten.  

– Exin är ett välkänt företag i Västerås och vi visste att de hjälper till med flyttar. Därför valde vi att kontakta dem. Och samarbetet har fungerat jättebra! berättar Markus Christerson, platschef på Harju Elekter.

Harju Elekter erbjuder stationslösningar och anpassade produkter för elektrifiering till diverse bolag och verksamheter. Efter kontorsflytten är Västerås utgångspunkten för all produktion och majoriteten av de anställda arbetar numera därifrån.

 

En helhetslösning – från skräddarsydda gardiner till möbelmontering

 

Stilrent, enkelt och välorganiserat – med de orden kan man beskriva Harju Elekters nya kontor. En kombination av neutrala färger och ljust björkträ skapar en enhetlig och fräsch inomhusmiljö. Exin har ansvarat för allt från flytt och möbelmontering till att skräddarsy gardinerna. Markus berättar att allt rullat på bra:

–  Det var väldigt smidigt under flytten och när man flyttar vill man ju att det ska gå snabbt. Exin anpassade allt utefter våra förutsättningar och var flexibla. Allting har fungerat bra och varit väldigt smidigt! säger han.

– Exin kom alltid med förslag och när det var vissa kompletteringar som behövde göras fick vi snabbt hjälp. Vi kom till exempel på att vi behövde ljudabsorbenter i efterhand och då fixade de det, fortsätter Markus.

 

”Det är tacksamt att jobba med företag som har samma hållbarhetsprofil”

 

Både Exin och Harju Elekter arbetar tydligt mot hållbarhetsmål. Markus uttrycker att det uppskattas att samarbeta med företag som har gemensamma mål:

– Det är tacksamt att jobba med företag som har samma hållbarhetsprofil och jobbar med hållbarhetsfrågor, säger han.

Sedan årsskiftet har den nya anläggningen i Västerås varit utgångspunkten för Harju Elekters verksamhet – och vi på Exin hoppas att alla medarbetare trivs bra i det nya kontoret!

Taktema trivs bra i sitt nya kontor: ”Har man en bild av någonting kan Exin ta fram det”

20 juli, 2023 by admin_8190

Taktema Sverige AB är en av Sveriges största takentreprenörer. Med mycket på sin egen agenda ville de ha en trygg samarbetspartner när de skulle byta kontor – och då valde dem Exin.

Exin och Taktema har en relation sedan långt tillbaka i tiden. Taktema har nämligen varit kunder hos Exin sedan 2009. När det var dags att flytta in i deras nybyggda kontor valde de att samarbeta med Exin ännu en gång.

– Vi har en väldigt bra relation! Exin har bra produkter och de är härliga att jobba med. Vi har mycket att göra på eget håll och då behöver man en samarbetspartner som man kan lita på. De är kreativa och kommer alltid med lösningar, berättar Mats Gråberg, verksamhetsutvecklare på Taktema.

 

”En självklarhet att allt fungerar”

 

Taktema hade en hög ambitionsnivå för sin kontorsflytt och tillsammans med Exin har de uppnått visionen. Med utgångspunkt i Taktemas idéer och tankar om hur kontoret skulle se ut sattes arbetet i gång.

– Vi hade en bild av hur vi ville ha det och den visade vi för Exin. Och har man en bild av någonting kan Exin ta fram det. Sen hade vi en dialog tillsammans hela tiden. De var väldigt behjälpliga och det har varit ett väldigt smidigt samarbete, berättar Mats.

Exin såg till att hitta precis rätt stil och känsla på de nya kontors- och loungemöblerna. Och de skräddarsydde även gardiner för att skapa den inomhusmiljö som Taktema var ute efter. Exin ansvarade sedan för allt från flytt till montering av de nya möblerna.

Resultatet blev ett kontor med industriell stil, samtidigt som miljön präglas av en varm och mysig känsla. När du kliver in genom dörrarna möts du av en lugn atmosfär med hög trivselfaktor. I taket över köksdelen hänger kopparlampor som ger en härlig belysning.

– Thomas på Exin som var projektledare för kontorsflytten är väldigt service-minded. Det har bara flutit på hela tiden och varit en självklarhet att allt fungerar. Man behöver inte vara aktiv själv utan det man kommit överens om bara händer. Och vi är jättenöjda med resultatet! säger Mats.

Eskilstuna Fysiocenter inreder sina nya lokaler med Exin: ”När man kommer in ska det kännas bra”

10 december, 2021 by admin_8190

Eskilstuna Fysiocenter är ledande inom idrottsmedicin, fysioterapi och kvinnohälsa. Nu finns de i nya lokaler som Exin fick äran att inreda för att skapa en välkomnande, enhetlig och hållbar inomhusmiljö.

Ett handbollskast från centrum hittar du Eskilstuna Fysiocenter. Här huserar de i nya lokaler med ett rehabgym i toppklass och sex erfarna fysioterapeuter. En av dem är grundaren Jonas Andreasson.

– Jag har jobbat som fysioterapeut sen -99 och bildade företaget tillsammans med min kollega Ola Bengtsson för ett antal år sedan. I april flyttade vi hit till de lokaler som vi befinner oss idag, berättar Jonas och slår leende ut armarna.

Hit kommer elitidrottare från stadens storklubbar Guif och Eskilstuna United, såväl som motionärer med ambitionen att vara aktiva i sin rehabilitering.

– Vi jobbar mycket med motions- och idrottsrelaterade skador, ofta knän och axlar, och det är alla åldrar. Alla är välkomna!

 

”Vi ville få det rätt från början”

Att alla ska sig välkomna var också ett av grundvärdena när de nya lokalerna skulle inredas. Jonas som hade varit runt och tittat på andra kliniker och kontor för att få inspiration ville undvika en ”mischmasch” av olika inredningsstilar.

– Det är ofta tydligt om flera klinker har slagits samman, det är liksom ingen synk på grejerna. Inget ont om det men så ville vi inte ha det. Vi var och kollade på några jättesnygga kontor också, och efter det sökte jag på kontorsmöbler och hittade Exin som jag kontaktade. Vi ville få det rätt från början.

Efter samtalet till Exin fick Jonas kontakt med en av inredningsarkitekterna på Anca som åkte ut till Eskilstuna Fysiocenter. Tillsammans tog de fram ett koncept.

– Hon hjälpte oss att sätta ord på våra tankar med lokalen och vår verksamhet, och utifrån det tog de fram ett förslag. Exin och inredningsarkitekten har sen samarbetat med att ta fram det som vi vill ha och det har verkligen bara rullat på.

 

Grönt och återbruk är den röda tråden

Nästan alla möbler i Eskilstuna Fysiocenters nya lokaler är begagnade möbler som Exin har rekondat till nyskick. Och den röda tråden är tydlig.

När du kliver in genom dörrarna möts du av det gröna i växterna och loggan i konstgräs på väggen, ett tema som återkommer och knyter samman lokalen.

– Det var därför vi tog in hjälp. När man kommer in ska det kännas bra, inte som en vårdcentral eller liknande. Det är blivit jättebra och det var så vi tänkte!

Förutom att tillhandahålla och leverera möblerna har teamet på Exin hjälpt till att skruva upp hyllor, skyltar och få allt på plats. Allt från sittplatserna och ljudabsorbenterna i entrén, till skrivtavlan i gymmet, borden i fikarummet och skåpen i omklädningsrummen.

– Vi har ringt och de har levererat. Vi har haft en bra dialog och det har varit väldigt bra kommunikation. Just att vi har fått en offert och sagt att vi kör på detta och sen har det bara rullat. När grejerna dykt upp har de kommit och installerat, så det har funkat jättebra och det är jättefräscha grejer. Vi är supernöjda!

Nya Zetterbergsgymnasiet – ett spännande miljöprojekt: ”Viktigt att tänka hållbarhet i varje detalj”

29 oktober, 2021 by admin_8190

Tillsammans med inredningsarkitekterna Anca har Exin fått äran att inreda nyöppnade Zetterbergsgymnasiet. En skola med tydliga visioner där de globala hållbarhetsmålen får ta plats i både de stora besluten och i de minsta av detaljer.

Zetterbergsgymnasiet tar emot dig med öppna armar. Det är känslan i kroppen när du kliver in genom glasdörrarna och möts av den öppna foajén.

– Det är ingen slump att vi kallar det reception i stället för skolexpedition, säger en glad Marie Mulvad Fransson, rektor på Zetterbergsgymnasiet, och pekar upp mot skylten.

För första gången på över 50 år har en helt ny gymnasieskola öppnat i kommunal regi i den klassiska arbetarstaden Eskilstuna. Namngiven efter Jeanette Zetterberg, en framsynt 1800-talskvinna och Eskilstunas största donator någonsin, är det en skola med tydliga visioner och stark värdegrund.

– Kommunen vill stå som en garant och äga skolfrågan med jättebra utbildning, och det landar i ett väldigt värdestyrt uppdrag. De globala hållbarhetsmålen från Agenda 2030 genomsyrar allt. Det är en satsning för att höja utbildningskvaliteten i kommunen och arbeta för social, ekonomisk och självklart miljömässig hållbarhet.

 

Som ett fysiskt manifest

Lokalerna i vilka Zetterbergsgymnasiet huserar tillhörde tidigare Mälardalens högskola och är från början en filfabrik. Tegelfasaden, betonggolven och de robusta materialen vittnar om det.

I ett och halvt år inför skolöppningen har Marie haft en projektledarroll på förvaltningen. Där har hon arbetat med allt från HR-frågor och ekonomi till att under våren kopplas samman med inredningsarkitekterna Anca och senare Exin.

– Mitt projektledaransvar hade verkligen sina begränsningar och det fanns ett möbellager som skulle hit för återbruk. Då behövs det ett proffsigt öga, som dels kan gå igenom de återanvända möblerna, rekonda dem och sortera ut så att det verkligen blir bra och allt kommer till sin rätta funktion, säger Marie och fortsätter.

– Vi har inte försökt dölja att det är en gammal fabrikslokal, tvärtom är det snarare något vi lyfter fram. Det blir som ett fysiskt manifest av värdegrundsuppdraget som vi har och hela resan som staden gjort.

 

”Industriell prägel med en modern touch”

Hela Zetterbergs-tänket osar hållbarhet vilket också var viktigt i offertstadiet. För att ta reda på hur skolmiljön på bästa sätt kunde inredas med hänsyn till flöden, färgval och möblering kopplade inredningsarkitekterna Anca in pedagoger i projektet. Tillsammans gjorde de en ”moodboard”.

– Möblering, möbler och miljö, allt det påverkar våra beteenden och känslor. Det påverkar liksom hur man beter sig och visar vad vi som skola vill förmedla. Vi vill stå för öppenhet och tillit samtidigt som vi behåller lokalernas industriella prägel med en modern touch.

Exin började med att inventera kommunens begagnade möbler som Anca sedan ritade in utifrån den moodboard som tagits fram. Nästa steg för Exin var att rekonda, laga och bygga om dessa cirkulära, eller återvunna, möbler.

– Det var Anca som rekommenderade Exin och de har verkligen varit helt fantastiska! Jag ska visa dig ett möbeltyg sen. Man måste hela tiden tänka kostnadseffektivt och ha de globala målen i åtanke. Målen ska ner i varje mikrobeslut, man får aldrig tappa visionen i det här lilla, lilla beslutet. De miljövänliga möbeltygen är verkligen ett jättebra exempel.

 

”Bättre möbler, snyggare möbler, billigare möbler”

Tyget som Marie senare visar under rundvandringen är återvunnet tyg, brandklassat och anpassat för offentliga miljöer. Över hundra återvunna stolar kläddes i tyget. Under sommaren flyttades de restaurerade möblerna från lagret till skolan och placerades ut enligt ritningen.

Förutom att ta fram, rekonda och flytta in alla återanvända möbler på Zetterbergsgymnasiet har Exin projektlett och samordnat arbetet mellan byggare, elektriker, leverantörer och lärare. Vid skolstart var allt funktionsmässigt och eleverna strömmade in.

– Jag fick en siffra av Anca, säger Marie och fortsätter.

– Om vi skulle ha köpt in en ny möbelpark så skulle det ha kostat mellan 5–8 miljoner, och då skulle det vara enklare möbler. Men här har vi också återvunna ekmöbler, alltså hållbara möbler, inte bara det att det är återbruk utan som vi även kan fortsätta slipa ner och rekonda. Det kommer att hålla hur länge som helst och i stället kostade det någonstans runt 2 miljoner för allt. Så vi har alltså fått bättre möbler, snyggare möbler, billigare möbler och samtidigt tagit hänsyn till social och ekonomisk hållbarhet. Vi är supernöjda, verkligen!

KAMIC Group inreder sitt huvudkontor: ”Ska bli glad när man kommer hit”

12 maj, 2021 by admin_8190

Mia Tomczak är CFO för koncernen KAMIC Group, en företagsgrupp med närmre 40 bolag inom handel och tillverkning. När huvudkontoret i Spånga behövde fräschas upp fick Exin möjligheten att bidra med en helhetslösning.

– Det var självklart att jag skulle höra av mig till Exin, säger Mia. Det är nog fjärde koncernen där jag är med och köper möbler från Exin för att inreda ett huvudkontor.

Drygt 25 år har gått sen Mia för allra första gången samarbetade med Exin. Nu var det dags igen. KAMIC Groups huvudkontor är beläget i fina lokaler med stora fönster och bra ljusinsläpp, men en renovering var på sin plats.

Exin har levererat och monterat både nytt och återanvända cirkulära möbler. Bland annat skåp, arbetsstolar, konferensstolar, konferensbord samt måttbeställda bordskivor. Det har blivit en helhetslösning med alla Exins tjänster inkluderade. Helhetslösningen är då leverans, montering, kontorsflytt samt återvinning och deponi.

– Det blir ju nästan mer tid på kontoret än hemma och då tycker jag det är viktigt med en trevlig arbetsmiljö, både för mig och kollegor. Man ska bli glad när man kommer hit. Jag vill ha det funktionellt, rent, fräscht och en schysst standard utan att det på något sätt behöver vara dyrt. Jag tycker att vi har fått en väldigt fin arbetsmiljö här.

”Vi är också en del av kretsloppet”

På huvudkontoret arbetar åtta personer som alla har fått välja sitt eget höj- och sänkbara skrivbord, sin egen kontorsstol och färgskala att inreda med. Det har gett en personlig och kreativ miljö för de anställda och besökare att trivas i.

– Bordskivorna har anpassats efter varje persons behov och min kontaktperson Thomas tog hit tre olika kontorsstolar som vi fick provsitta. Varje medarbetare får sitt rum så som de vill ha det och vi kan låta varje person bestämma själv utan att det blir krångligt att beställa. Jag tycker också att vi har fått till en stil som känns ljus, fräsch och ganska tidlös.

Även om exempelvis bordskivorna är nya så är stativen till de höj- och sänkbara skrivborden återanvända cirkulära från möbler som Exin har reparerat och restaurerat. Återbruk av möbler och inredning minskar vår klimatpåverkan. På så sätt blir även KAMIC Group en del av en cirkulär ekonomi.

– Vi har inga problem alls med att köpa återanvända cirkulära möbler, så länge det är rent och fräscht och det är det från Exin. Oftast blir det billigare också. Vi har även lämnat tillbaka möbler till Exin förut och fått ersättning för exempelvis slitna kontorsstolar och höj- och sänkbara bord som inte fungerar längre. Istället för att vi slänger på tippen är vi ju också en del av kretsloppet.

Utöver huvudkontoret i Spånga har Exin fått hjälpa till att inreda konferensrummen till ett av KAMIC Groups dotterbolag. Mia ser bland annat flexibiliteten och den personliga servicen som en stor fördel. Hon kan alltid bolla idéer med Exin och fatta beslut under resans gång.

– Jag tycker att nivån på Exins lösningar blir väldigt prisvärda och så får man suverän service. Det märks att de vill att det ska bli bra och vi kan göra om vårt kontor utan att det behöver störa vårt arbete. Om jag byter jobb kommer jag att göra samma sak igen, så känner jag!

Vi tittar in hos Västerås Tidning – en kund och samarbetspartner sedan länge

13 april, 2021 by admin_8190

Västerås Tidning startade 1992 och är idag en av Sveriges största gratistidningar. De brinner för att leverera gratis lokaljournalistik och för att bygga varumärke åt sina lokala kunder. Tidningen distribueras till alla hushåll i Västerås, Hallstahammar och Surahammar kommun och finns tillgänglig i tidningsställ i hela Västmanland.

När Västerås Tidning nyligen flyttade till nya lokaler hörde de av sig för att få hjälp med kontorsflytten. Redaktionen har även fått flera nya cirkulära, återanvända möbler till såväl deras kontor som konferensrum. Vi pratar med Peter Alexandersson, VD på Västerås tidning.

Hur gick kontorsflytten tycker du?

– Det var en självklarhet för oss att vända oss till Exin när det var dags för flytt. Peter Stålhand som var vår kontaktperson hos Exin tog ett helhetsgrepp kring flytten, så det var väldigt smidigt och uppskattat av alla våra medarbetare, säger Peter.

Trivs ni bra i era nya lokaler?

– Vi trivs jättebra här! Just nu är vi igång igen och bygger om våra lokaler lite. En filmstudio och en fotostudio har redan byggts och vi har gjort om två stora kontor till mötesrum. Naturligtvis har Exin fått leverera möbler även denna gång.

Det blir väldigt fint. Hur är läget på tidningen idag?

– Vi jobbar hemifrån i stor utsträckning sedan ett år tillbaka ungefär, men förhoppningsvis kommer vi att få jobba mer från det nya kontoret i framtiden. Det funkar ändå bra för oss eftersom vi har programlösningar och teknik som gör det möjligt.

Hur har det varit att bedriva lokaljournalistik under det gånga året?

– Vi har, trots utmaningar i pandemin, tagit ett stort socialt ansvar för att alla ska få fri tillgång till all information som gäller exempelvis smittspridning, restriktioner med mera. Och vi har slagit rekord i antal unika besökare på vår webb efter en digital satsning, samtidigt som vi fick glädjande nyheter i mars från Sifo/Kantar. De mäter vår räckvidd och visar att vi numera har 45 % fler läsare i print än vår prenumererande printkollega. Det har förstås funnits utmaningar för oss men vi har gjort allt vi kan för att fortsätta leverera gratis lokaljournalistik. Efter pandemins start har fler och fler vänt sig till oss för information.

Boka in er kontorsflytt med oss!

29 mars, 2021 by admin_8190

– Vi har kompetensen och möjligheterna ni behöver!

Exin har 40 års erfarenhet av planering, utförande och kringtjänster gällande kontorsflyttar och våra medarbetare är certifierade. Med vårt tjänsteutbud ser vi till att ni får hjälp med allt.
Vi erbjuder er en helhetslösning!

• Planering/Projektledning: Vi hjälper er med hela processen, eller de delar ni vill ha hjälp med.

• Flytt & montering: Vi flyttar internt, externt och monterar er inredning.

• Återvinning & deponi: Vi ser till att allt blir rätt omhändertaget och sorterat.

• Cirkulära möbler: Vi kan komplettera med både nytt och cirkulärt, och vi köper in de möbler som ni inte vill ha med er. De möbler som inte köps in kan skänkas via oss till välgörenhet och idrottsklubbar. Tänk på att befintliga möbler kan återbrukas genom att renoveras,  t ex. klä om, lackeras eller piffas upp!  Miljösmart val!

Är ert företag i tankar att flytta eller göra om Er arbetsplats?

Kontakta oss på Exin först!
Ni når oss på eko@exin.se eller 021-171730

Du hittar ett urval av våra kunduppdrag bland våra reportage här.

Från psykiatriboende till funktionell mottagning för barn: ”Så enkelt att jobba med Exin”

26 mars, 2021 by admin_8190

Vänligt, tillmötesgående och funktionellt. Det var ledorden när Exin under hösten inredde den nya behandlingsenheten Lövhaga i Västerås. Här ska barn under sex år ges de bästa förutsättningarna för utveckling i ett nytt samverkansprojekt.

Idag finns kunskap om att insatser som ges i tidig ålder kan ha stor betydelse för barnets utveckling. Därför finns nu Mottagningen för Tidiga Insatser, MTI. Det är ett samverkansprojekt mellan Västmanlands kommuner och flera olika verksamheter inom Region Västmanland. Under hösten 2020 fick Exin uppdraget att inreda mottagningen som slog upp dörrarna i november.

– Vi har fått anpassa ett gammalt psykiatriboende som stått tomt väldigt länge till att passa små barn, säger Ingrid Meissner, projektledare på Region Västmanland. Utifrån förutsättningarna är jag väldigt nöjd med hur det har blivit och ser ut. Vi har fått många bra tankar och idéer från Anna på Exin och för mig är servicen det stora pluset.

Bland möblemanget som har planerats, levererats och monterats av Exins team finns allt från stolar och bord till hyllor, dekoration och gardiner. En av förutsättningarna som kom med lokalen var färgen på dörrarna.

– Den gröna färgen i mottagningen har vi inte kunnat ta bort, så alla dörrar är gröna. Där har vi fått hjälp av Exin med att exempelvis hitta jättefina, ljuddämpande gardiner som passar till den gröna färgen och vi har ändå lyckats hålla mottagningen väldigt ljus och fin tycker jag.

”Känns bra att inreda med återanvända cirkulära möbler”

Bortsett från gardinerna och skärmväggar har Exin inrett mottagningen enligt ett cirkulärt möbelflöde med återanvända möbler. Bland rummen som har inretts finns entré, kontor, lunch- och gemensamhetsrum samt olika typer av mottagningsrum med specifika syften.

– Exin har visat stor förståelse för vår verksamhet och våra behov. Så fort vi har behövt något har de kommit hit väldigt fort, både Anna och teamet som slitit för oss för att få allt klart i tid. Det har blivit en funktionell och bra mottagning anpassad för oss och barnen.

Ingrid Meissner är nöjd med slutresultatet, och det är inte första gången som hon samarbetar tillsammans med Exin. Genom åren har Ingrid bland annat fått hjälp när stolar behövt bytas ut till personalen.

– Första gången jag var i kontakt med Exin måste ha varit vid 2004–05, så jag har samarbetat med dem flera gånger tidigare. Det är så enkelt att jobba med dem och det känns bra att inreda med återanvända cirkulära möbler. Dels är det ett miljötänk och dels är det ett sätt att vara smart med en begränsad budget. Jag är jättenöjd med samarbetet, verkligen!

Marklund Solutions

26 januari, 2021 by admin_8190

Marklund Solutions i Västerås är ett konsultföretag med missionen att skapa skräddarsydda, gröna och lönsamma energiaffärer för företag som producerar eller konsumerar mycket energi. Sedan bolaget startade år 2014 har de handlat miljösmarta kontorsmöbler av oss på Exin – och i somras hörde de av sig när det var dags att byta arbetslokaler!

– Exin har alltid varit ett självklart val för oss då vi vet att deras möbler är kvalitet rakt igenom. Det vi handlade 2014 har vi kvar än idag. Vi tycker det är viktigt att det finns företag som Exin som fokuserar på cirkulärt och hållbarhet. Därför känns det ju fantastiskt att de även har tjänster som gör att de når ett helhetstänk! Vi är jättenöjda med flytten de utförde åt oss och de möbler som de kompletterade med till våra nya lokaler, säger Patrik Marklund som är VD och ägare.

Skulle ni kunna rekommendera Exins kontorsflytt till andra?
–  Jag tror våra sju år som kunder är ett tillräckligt kvalitetsintyg, som svar på frågan! Vi tyckte allting fungerade jättebra. De visste vad de gjorde och allt löpte på väldigt enkelt med planeringen. Jämför man med tidigare flyttar då vi gjort allt själva så var ju detta kanon. Flyttar som kan vara väldigt jobbiga kändes denna gång väldigt smidig!

Läs mer om Marklund Solutions här. 

Exin hjälper VKN Revision & Rådgivning med helhetslösning av kontorsmöbler

28 december, 2020 by admin_8190

VKN:s renoverade lokaler i Korsvirkeshuset i Västerås är smakfullt inredda från topp till tå. Katarina Nygren och hennes anställda trivs jättebra på det nya kontoret och tycker att inredningen från Exin lyckades sätta prägel på den må-bra-känslan som de ville uppnå.

– Vi har tillsammans skapat stilrena rum som ger oss en trevlig arbetsmiljö att vistas i. Att vi dessutom gjort det med mycket begagnade möbler känns såklart toppen, säger Katarina Nygren, VD på VKN Revision & Rådgivning.

Man känner sig varmt välkomnad när man stiger in i VKN:s kontorslokaler på Slottsgatan i Västerås. Huset andas 1700-tal med sina tegelväggar samt träbjälkar i taket. Renoveringen har däremot tagit fram en modern touch i lokalerna vilket gjort dem ännu mer attraktiva. Nu har det även tillkommit mysiga juldekorationer som ger en härlig känsla i arbetsrummen.

På VKN hjälper de alla former av företag i Mälardalen med revision av finansiella rapporter och ekonomisk rådgivning. Katarina Nygren som startade företaget för två år sedan har tidigare varit delägare och kontorschef på den världsledande revisionsbyrån EY. Istället för att gå i pension vid 65 års ålder valde hon att gå vidare i karriären med VKN. Något som indikerar att hon verkligen brinner för sitt yrke.

– Jag har fått ut mycket bra av att jobba som revisor, jag kom bland annat i kontakt med Exin redan för 20 år sedan på grund av det. Jag fick ett positivt bemötande av dem redan då och därför kändes det väldigt naturligt att gå tillbaka till dem igen när jag var i behov av kontorsinredning. Och jag blev positivt bemött även denna gång, berättar hon med ett leende.

Det var alltså när VKN skulle flytta in i sina nya lokaler i februari detta år som Katarina kom i kontakt med Exin igen. Hon besökte deras butik i Västerås och träffade Anna Enbom som hjälpte henne att hitta rätt inredning.

– Vi kände att Exin hade ett väldigt bra koncept då de erbjuder både begagnade och nya möbler. I våra lokaler har vi valt att ha en mix men majoriteten av möblerna är begagnade. Vi föredrar att handla begagnat när vi vet att de håller lika bra kvalitet som om de vore nya. De hade så mycket fint och vi är jättenöjda med allt!

Exin har under året fyllt VKN:s lokaler med funktionell förvaring, belysning samt möbler till deras arbetsytor, konferens- och loungerum. Detta har gjorts, som Katarina påpekar, med en blandning av nya och begagnade kontorsmöbler. De har bland annat fått specialtillverkade bordsskivor till sina konferensbord. Dessa har tagits fram i samarbete med Östermalms Snickeri.

– Exin har under vårt samarbete varit väldigt hörsamma och kommit med många idéer. På så sätt har vi kunnat nyttja våra arbetsytor på bästa sätt. Det är så bra att de är ärliga och leder in en på rätt spår. Men det allra bästa är att de fortfarande kan leverera en lika bra upplevelse som de gjorde för 20 år sedan. De har alltid varit serviceminded, avslutar Katarina.

Följ oss